Aden Dedektör Yer Altı Görüntüleme Sistemleri
ArabicEnglishRussianTurkish
ArabicEnglishRussianTurkish
Manyetometremi ? Gradyometremi? Dikey Sönsörlü Manyetometremi? Yatay Sensörlü Manyetometremi? Çoklu Sensörlü Manyetometremi?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
12 Ağustos 2022, Cuma
MANYETOMETREMİ ? GRADYOMETREMİ? DİKEY SÖNSÖRLÜ MANYETOMETREMİ? YATAY SENSÖRLÜ MANYETOMETREMİ? ÇOKLU SENSÖRLÜ MANYETOMETREMİ?
MANYETOMETREMİ ? GRADYOMETREMİ? DİKEY SÖNSÖRLÜ MANYETOMETREMİ? YATAY SENSÖRLÜ MANYETOMETREMİ? ÇOKLU SENSÖRLÜ MANYETOMETREMİ?

Doğal olarak çeşitli isimler altında manyetometreler görmekteyiz. Bir çok kişi bunların arasındaki farkın en olduğunu bilmeyebilir. Bu çok normaldir. Ancak isimlere takılmak yersizdir. Manyetik alan ölçen tüm cihazların ana prensibi aynıdır. Hepsi manyetik sensör kullanır ve manyetik alanı ölçerler. Bütün bu cisimlerin ana teması budur. Farklılık daha sonra başlamaktadır. Mesela kullanılan sensörlerin kalitesi farklı olabilir, kullanılan sensör sayısı fazla olabilir,Sensörlerin diziliş biçimleri farklı olabilir, veri alınan gösterge analog olabilir, dijital olabilir,ekranlı olabilir veya Karadağ ustanın yaptığı gibi üç boyutlu ve anında görüntüyü bilgisayar ekranlarımıza aktaran bir sistem olabilir. Yani ek malzemeler veya değişik yöntemler kullandıkça kalitede değişmekte ve fiyatları ve isimleri de doğal olarak değişmektedir. Şöyle düşünmekte veya hesap yapmaktadır beynimiz . Ne kadarlık bir bütçem var , acaba ucuzu daha mı kötü veya en iyisi en pahalı mı olanı....çeşitli sorular beynimizi kemirebilir. Bütçemize bakıyoruz yeterli bir bütçemiz var ...ne yapıyoruz çoklu sensörü tercih ediyoruz. Biraz düşük bütçe ise gradyometre tercih ediyoruz. Daha da düşük ise manyetometre alıyoruz. Ama genel olarak yapılan iş aynı diye düşünebiliriz. Yani çoklu sensörü tercih eden bir kişi tabiiki iyi iş yapmıştır, ama manyetometreye parası yetip de bunu alan kişide kazıklanmamıştır. Bir arazı düşünelim, 10 metre kare olsun. Çoklu yatay sensörlü manyetometreyi açtık, mesela bir dakika da tarama yaptıysa 10 metre kareyi,,,,tekli sistemde ki manyetometreyi açtık mesela o da 3 dakika da tarar 10 metrekareyi.En büyük farkı böyle görün. Tabiiki fark bu kadar değildir daha bir çok farklılıklar illaki vardır. Ama dedim ya herkes parasına göre almalı, kimse kazıklanmış olmaz buna inanmak gerekir. Sonuçta hepsi yer altını yer üstüne getirerek görünmeyeni veya bilinmeyeni ortaya çıkarmaktadır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın
Telefon Yol Tarifi WhatsApp